Imenovan ravnatelj ustanove Imunološki zavod


Upravno vijeće Imunološkog zavoda na svojoj je sjednici održanoj 20. ožujka 2019. jednoglasno donijelo odluku o imenovanju Vedrana Čardžića, dr. med. za ravnatelja ustanove Imunološki zavod, uz prethodnu suglasnost ministra zdravstva prof. dr. sc. Milana Kujundžića, dr.med., primarijus, FEBGH, na njegov izbor i imenovanje.

Vedran Čardžić rođen je 23. rujna 1964. u Zagrebu, gdje je 1990. diplomirao na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Oženjen je, otac dvoje djece.

Obvezni liječnički staž odradio je u KB Sestre Milosrdnice, a kao liječnik radio je u Domu zdravlja u Velikoj Gorici i na Nastavnom zavodu za hitnu medicinu Grada Zagreba.

Svoju profesionalnu karijeru nastavio je u Krka-farmi Zagreb, gdje je radio šesnaest godina, od čega četrnaest na funkcijama voditelja marketinga i prodaje, direktora marketinga i zamjenika direktora KF Zagreb. Prema IMS podacima, u to je vrijeme održavana čvrsta pozicija Krka-farme kao treće farmaceutske kompanije po ostvarenim prodajnim rezultatima u Republici Hrvatskoj, dok mu je 2005. dodijeljena i nagrada za Marketing Managera godine na razini Krka d.d.

U PharmaS d.o.o. Zagreb zapošljava se 2010. na poziciju direktora marketinga i prodaje gdje ustrojava, organizira i upravlja marketinško-prodajnim timom. U svega tri godine PharmaS je ostvario veće tržišne udjele u marketiranim molekulama od znatno većih kompanija duže prisutnih na domaćem tržištu.

Na poziciju vršitelja dužnosti, a potom i ravnatelja ustanove Imunološki zavod, dolazi iz Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje, u kojem je tijekom pet godina obavljao poslove voditelja područnih službi u Regionalnom uredu Zagreb, voditelja službe za ugovaranje i v.d. pomoćnika ravnateljice HZZO-a za zdravstvenu zaštitu. Nastavno na usvojeni Plan i program razvoja djelatnosti Imunološkog zavoda, gospodin Čardžić poduzet će sve potrebne aktivnosti za pokretanje parcijalne proizvodnje virusnih cjepiva te lijekova iz ljudske i životinjske krvi u Imunološkom zavodu na postojećoj lokaciji, do izgradnje novih proizvodnih pogona.

Vedran Čardžić, dr. med. je hrvatski branitelj iz Domovinskog rata, a status je stekao sudjelovanjem u borbenom sektoru MORH-a kao liječnik.